Anhydrit nebo beton

Není anhy - Autor: Ing. Problém betonu - Autor: Ing. Nejprve bych rád podotkl, že obě technologie podlah realizujeme již více jak let, a tyto informace které uvádíme jsou výsledkem mnohaleté zkušenosti.


Po letech zkušeností V ZÁSADĚ VŽDY, opakuji VŽDY DOPORUČUJEME PODLAHU BETONOVOU. Rozhodujete se právě, jestli pro svůj domeček zvolit betonovou nebo anhydritovou podlahu? Spousta lidí si často klade otázku, zda se při budování nové stavby či její rekonstrukci vydat cestou lité betonové podlahy nebo vsadit raději na anhydrit. Beton je velmi pevný a stálý materiál.


Pravdou je, že ve většině případů vede právě anhydritová podlaha. V praxi se vyrábějí tři druhy, resp. U betonů se tato pevnost označuje písmenem C (concrete - beton ). Logicky pak každému musí být jasné, že pokud má materiál označení CA( anhydrit )-C20-Fnebo CT(cement)-C20-Fjedná se o materiál se stejnými pevnostními charakteristikami. Jelikož se dilatují i podklady ( beton nebo anhydrit ), je potřeba pohlídat již při lití anhydritu nebo betonu správné umístění těchto dilatačních spár.


Odpověď na první otázku uvnitř. KROČEJOVÝ HLUK těžké plovoucí podklady jako beton nebo anhydrit jsou kročejově méně hlučné než tzv. Fermacell, Rigips, OSB a. Litá anhydritová a litá betonová podlaha mají mnoho společného: Obě tvoří podkladovou vrstvu, na níž se dává finální krytina, obě jsou perfektně rovné a díky moderním technologiím i velmi rychle hotové. Technologie litých anhydritových podlah přinesla také negativní vlivy ve formě menších výdělků pro realizační firmy a svým zjednodušením umožnila také aby se tohoto řemesla chytil kde kdo. Anhydritová podlaha - v první řadě služba!


Konkrétně strojní betonovou podlahu, známou také jako strojově hlazenou betonovou podlahu, leštěný beton nebo odborně strojně hlazená cementová mazanina CP300. DŮVODY PROČ NEDOPORUČUJEME ANHYDRIT. O cca až dražší než beton. Navíc není nutné anhydrit vyztužovat například kari sítí jako tradiční beton , což opět zvýhodňuje jeho použití. Rekonstrukce či stavba domu.


Anhydrit nebo beton

To je otázka, kterou si musí položit každý stavebník, když se rozhodne stavět nebo rekonstruovat dům či byt, případně jiný obytný či komerční prostor. Pokusíme se Vám pomoci ve vašem rozhodování, které někdy není vůbec. Oba materiály mají svá specifika a využití. Co se týče rychlosti realizace v klasickém rodinném domě (do 1m2) není vítěze, ani poraženého – podlahu z betonu i anhydritu budete mít hotovou za den. Ve větších prostorách (skladové a výrobní haly) by se teoreticky anhydrit díky absenci dilatace.


No beton lze udělat stejně rychle jako anhydrit. Mě dělali m nástup v 8. Podlahová fréza SM 320. Výkonná elektrická fréza pro odstraňování silných vrstev betonu, anhydritu a jiných povlaků. Vhodnější by byla otázka, zda je lepší anhydrit , litý beton nebo betonova mazanina, Kari sítě se do anhydridu dávat nesmí, do litého betonu se nedávají a dávají se do betonové mazaniny. Cena mezi litým betonem nebo annhydridem je podobná.


I já se obávám že anhydrit za 2Kč je až podezřele levný. Abyste nakonec ještě nemusel podlahu dodatečně předělávat, dod. Proč je ještě dražší vysvětlujeme níže v prvním odkazu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi