Kotvení balkonu

U této varianty používáme šroubovici, která jde přes zdivo do místnosti. Návrh kotvení závisí na konkrétní situaci a podmínkách, zda balkony pouze vyměňujeme starý za nový, nebo se zároveň dům zatepluje či se počítá se zateplením v budoucnu. V případě výměny balkonu a současném zateplování statik posoudí stav původních závěsných háků, na kterých visely stávající balkony.


Balkony - závěsné balkony a lodžie. Společnost MRB Sazovice, spol. Ocelové, hliníkové a nerezové závěsné balkony a lodžie dodává po celé EU. Pokud je objekt osazen stárnoucími balkony, které dávno dosloužily, jsou pro instalaci nových balkonů často využívány původní závěsné háky, na které jsou osazeny prodlužovací konzole. Pokud se jedná o instalaci balkonů na domě, kde se dřív nenacházely, jejich kotvení může probíhat několika.


Montujeme balkony výměnou „staré za nové“ v rozměrech původních balkonů, nebo využijeme stávajícího kotvení pro výrobu balkonu větších. Mimoto je s kompletní opravou balkonů spojena nepřehlédnutelná změna vzhledu celého domu, která ještě více vynikne v kombinaci s novou fasádou. A to zejména provedenou sanací nosné železobetonové desky balkonu , provedením nové, kvalitní izolace proti vodě a montáží nového bezpečného zábradlí s vhodným způsobem kotvení.


Kotvení balkonu

Táhla se kotví do stropní konstrukce. Nové typy balonů a kotvení. Pro letošní rok se novinka týká především konstrukce balkonu. Neustále se snažíme vylepšovat naši nabídku a balkony PEKSTRA.


Budete si moci vybrat mezi standardním ocelovým balkonem, žárově pozinkovaným a novinkou s kombinací ocel – hliník. Po dlouhodobém vývoji a testování přicházíme. Jak by mělo zábradlí vypadat, závisí na celkovém stylu a vzhledu domu. Při kotvení pergoly ke zdi domu je třeba vzít v potaz materiál, ze kterého je váš dům postaven.


Proto dříve, než se pustíte do kotvení , proveďte důkladnou revizi fasády vašeho domu. Používáme závitovou tyč, která prochází skrz zdivo do interiéru místnosti. Je dobré vědět, z jakých cihel je dům postaven, v jakém stavu je stěna, k níž má být pergola upevněna a zda je pro tyto účely dostatečně pevná a stabilní. Kotevní prvek se sešroubuje maticemi. To jsou ale opravy už spíš pro profesionály.


Druhá varianta se používá především v moderním stavebnictví a tato metoda je stále více oblíbená. Je možné ji aplikovat jak na betonovou, tak i na zděnou výstavbu. Množství a průměr kotev musí určit statik.


V případě, že se projeví různé obavy z pevnosti, to především u. Není potřeba nic svařovat, lakovat, nebo složitě upravovat. Sloupky jsou opatřeny pouze pohledově manžetou. Tím se mění statické schéma zábradlí, které je podporováno pouze v místech příčných stěn a ztrácí svou. Na rozdíl od balkonu tvoří nosnou konstrukci podlahy lodžie stropní dílec uložený na bočních stěnách, které zpravidla navazují na příčné nosné stěny uvnitř domu. Rovněž v případě lodžií vznikají tepelné mosty v místech prostupu stropních a stěnových dílců obvodovým pláštěm.


Konstrukce lodžií vykazují značnou variabilitu jednak umístěním vůči. Při výběru je vhodné nekombinovat chemii od více různých firem, ideální je použít komplexní systém, jehož prvky spolu „hrají“. Výhodou je snadné ovládání, bezúdržbový provoz, pohodlné a bezpečné mytí z prostoru lodžie či balkónu, křídla jezdí po kolejnici, ne v drážce a nejsou zavěšena, tím pádem nevyžadují masivní kotvení.


Montáž se provádí z vnitřních prostor lodžie či balkónu bez použití lešení nebo lávky. Izolace ploché a mírně šikmé střechy. Bezúdržbovost a dlouhá životnost.


Na všechny typy podkladů, pro novostavby i rekonstrukce. Systém jezdí po spodní kolejnici, takže není zavěšen za kolejnici horní, z toho vyplývá menší náročnost na kotvení a celková bezúdržbovost systému. Ochrana proti korozi kovových prvků, např. Při použití rámového systému zůstane při úplném otevření vždy část lodžie uzavřena, např. Další variantou je kotvení do fasády, pak se o povrch dlažby balkonu opírá jen „nožička“.


Na vytvoření vlastního provozního souvrství dnes nabízí řada specializovaných výrobců celou škálu různých výrobků – dlaždice různého provedení, exotické dřeviny, vhodné lepicí malty nebo lepidla, spárovací hmoty, dilatační profily, drenážní vrstvy, odvodňovací žlaby nebo podložky pod dlaždice. Kdybychom chtěli rozšířit dveřní otvor, lze přidat hluboko do plného zdiva průběžný nosník kolmý na nosníky balkonu. Kotvení na chemické kotvy. Zábradlí na terasu, eloxované hliníkové profily se spojují spojkami a koleny, vše se montuje a šroubuje. Ve snaze ušetřit se realizuje nová podlaha balkonu , ale jsou ponechána původní kotvení sloupků.


V místě zakotvení do stropního panelu jsou ale totálně zkorodované a přestávají plnit funkci vetknutí. Toto řešení je běžné u panelových domů. Tradiční český výrobce.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi