Dřevěná nebo plastová okna

Jak plastová tak i dřevěná okna mají z pohledu svých uživatelů silné a slabší stránky. Při rozhodování byste se měli poradit s odborníky a především, nenechat se spoutat předsudky a mýty. Na co by vás měl vždy solidní výrobce upozornit, jsou výrobní limity, a to jak z hlediska velikosti, tvaru či členění oken.


Zejména u plastových oken platí, že vyrobit lze. Plastová nebo dřevěná ?

Vybírejte podle vlastních preferencí. Foto: Marie Leschingerová. Vybíráte plastovými či dřevěnými okny? Jednoznačná odpověď na to, která z nich jsou lepší, totiž neexistuje. Máme ale pár indicií, které by vám v rozhodování mohly pomoci.


Pokud se zajímáte pouze o tepelně-izolační schopnost oken, všechna tři materiálová řešení oken nabízejí nejvyšší dosažitelnou úroveň. Lidé je volí díky jejich nižší ceně, údržbě i možnostem vzhledu, který je dnes už možné přizpůsobit podle stylu domu různými dekory.

Jsou navíc křehčí a také. Dřevěná okna většinou vypadají lépe než plastová. Při rekonstrukci nebo stavbě vyvstává otázka: Jaká okna vybrat? Každý typ splňuje určité požadavky a má své limity.


Podívejte se s námi na. Jejich odvrácenou stranou jsou například teplotní dilatace v rohových (svařovaných) spojích nebo v samotné konstrukci. Myslím, že se nedá jednoznačně říci, jestli jsou lepší dřevěná nebo plastová okna. Zkusme so to tedy shrnout. Teplo uniká jak skly, která tvoří kolem procent plochy okna , tak kolem rámů, ať už z důvodu jejich špatného osazení nebo kvůli tomu, že netěsní.


Případně můžete někdo doporučit přímo firmu, se kterou jste měli dobrou zkušenost? Zkušenosti s někdejšími okny dřevěnými, často zkroucenými pod vlivem působení slunce, deště i mrazu, a zřejmě také škvíry mezi křídly a rámy těchto oken, přispěly svého času k tomu, že se lidé dali tak lehce okouzlit oknem plastovým. Dřevo je stále velice žádaným materiálem.


Jednak pro svoji originalitu, ale také ekologičnost. Někdo dá přednost plastovým oknům, jiný zvolí raději klasická dřevěná okna. Do starého zděného domku, který není izolovaný, se hodí spíše dřevěná nebo plastová okna ? Okna dřevěná nebo plastová.

Dále mě zajímá, zda je podstatný rozdíl v ceně. Nezávislý portál do světa plastových i dřevěných oken. Za tímto webem nestojí žádný výrobce ani dodavatel. Vám pomůže rychle se zorientovat v možnostech, parametrech a nabídce oken na trhu.


Osazujeme je špičkovým rakouským kováním MACO. Můžete volit křídlová nebo posuvná okna včetně oken francouzských (balkonových) nebo atypických rozměrů. K vybranému typu oken dodáme i příslušný typ dřevěných vchodových dveří a. Mají nižší hmotnost, snadné zasklení a celkově se snadněji udržují. Na druhou stranu jsou ale nestálobarevné, někdy dochází ke svěšování křídel.


Mají nízkou průvzdušnost, nízkou odolnost proti požáru a obtížně se recyklují. Méně elegantní než dřevěná okna , ale přesto jsou více populární u Zákazníků. Je to výsledek výborné ceny, snadnosti údržby a bezproblémové funkčnosti.


M imo bežné čištění nevyžadují žádnou speciální údržbu. Dále nabízíme i skla ornamentální, protisluneční, bezpečnostní, zvukově izolační nebo jejich kombinace.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Kytování oken návod

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi