Omítka na vlhké zdivo

Před nanesením je třeba zcela odstranit zasaženou původní omítku a dobře proškrábat spáry zdiva do hloubky až cm. Na trhu je k dostání řada omítkových systémů pro vlhké zdi. Tato sanační omítka proti vlhkosti zdiva také umožňuje vašemu zdivu dobře odpařovat vlhkost a zabraňuje tak jejímu nežádoucímu vzlínání. Sanační omítka, díky které bude mít vaše zdivo dlouhou životnost a nepodlehne vlhkosti.


Poradna - řešení problémů - Vlhké zdivo - sanace Odpovědi na dotazy ohledně problematiky částí staveb poškozených působením mrazu nebo vlhkosti. Prosím o informaci, jestli je možné kombinovat hloubkovou penetraci a sanační omítku - známý ve staré chalupě na cihlové i kamenné zdi použil hloubkovou penetraci a pak ji ještě přidal do všech vrstev sanační omítky.

Omítka se aplikuje na celou plochu v tloušťce maximálně mm. Povrch necháme hrubý, neuhlazujeme jej a necháme až dny vyschnout a vyzrát. I když je zdivo uvnitř vlhké, jeho povrch může být zejména na přímém slunci přeschlý a postřik by mohl zprahnout. Proto je potřeba postřik chránit před přímým sluncem a zdivo navlhčit. Existují i sanační omítky zcela vodotěsné, jejichž použití se dříve doporučovalo na vlhké zdivo v místnostech s vysokou vzdušnou vlhkostí.


Dnes se nahrazují spíše hydroizolačními stěrkami. Mezi speciálními sanačními omítkami najdete i omítky s tepelně izolačními schopnostmi, které se používají například při rekonstrukci fasád historických objektů. V případě sanace mokrých stěn poškozených vzlínající kapilární vlhkostí se na vlhké zdivo nanáší speciální sušící sanační omítka ISOTEX, ve které se během vysušení vytvoří velké množství difúzně otevřených mikropórů.

Tyto moderní sanační omítky při aplikaci nepotřebují postřik. První vrstva sanační omítky se nanáší přímo na vlhký povrch. Plaster the window reveal and install the window sill, attach corner protection rails - Duration: 37:03.


Na videu je vidět degradovaná standardní vápenocementová omítka na vlhkém zdivu. Jediná možnost nápravy je osekání omítky, odvlhčení zdiva injektáží a nahoze. Systém Styrexon použijete i na zateplení vlhkého zdiva. Je ideální pro sokl, ale i pro celé stěny. Zdivo přiitom může mít vysokou vlhkost až.


Sanační a odvlhčovací systém oceníte například při rekonstrukcích budov po povodních, jakmile opadne voda. Nanáší se přímo na vlhké zdivo. Stará vlhká omítka ovšem musí být nejprve otlučena. Aktivně dýchající omítka regulující vlhkost spolehlivě vytvrzuje i při vlhkém zdivu či na vnějších plochách a lze ji použít bez nákladných vysušovacích opatření. Vykazuje nízkou smrštivost, nepatrný sklon k tvorbě trhlin a je odolná vůči tvorbě plísní.


Charakteristickým znakem vlhkého zdiva jsou takzvané vlhkostní mapy na povrchu stěn, vykvétající plísně, houby a soli a také bohužel rozpadající se omítka a následně i zdivo. Bydlení v takových domech a bytech je velmi nezdravé, může přinést zdravotní potíže a navíc je doprovázeno tepelnými ztrátami i ztrátami energetickými. Ze začátku působí mapy pouze neesteticky, ale další poruchy na sebe nenechají dlouho čekat.


Vlivem vlhkého zdiva se snižuje jeho tepelně izolační schopnost. Zavlhčená omítka vlivem zamrznutí začíná praskat a tím se otvírá dalšímu přístupu vlhkosti.

Podívejte se na VÝHODY sanačního zateplení domu. Možnost aplikace na vlhké , mokré zdivo. Ideální pro stré kamenné domy. Náhrada sanačních omítek. Nehořlavý sanační systém.


Zateplení mokrého soklu. To vše a mnohé další umí sanační zateplovací systém STYRCON. Re: Vlhké zdivo ,sanační omítka ,obklad Já vím,jak to chodí a jak to je,ale bohužel je problém v tom,že se jedná ponejvíce o zdivo kamenné přibližně tak kámen cihla v poměru 70:30.


Nelze podříznou,to bych dala za podříznutí 5tis. Při hledání vhodných metod na odstranění následků vlhkého zdiva se často dostáváme do situace, kdy není vhodné nebo možné účinně použít dodatečné izolace proti pronikání vlhkosti ve formě dodatečných plošných, nebo rubových izolací, nebo jiných obvyklých metod vytvoření dodatečné hydroizolační zábrany. Malta na vlhké zdivo Máme-li v chalupě zdivo , do kterého vzlíná či mírně prosakuje vlhkost, není vhodné je opatřovat čistě vápennou omítkou.


Jednak pojivo malty, vzdušné vápno, na vlhkém podkladě nevyzraje, bude se z omítky vyluhovat, jednak se vlhkostí bude rozpouštět a omítka se (podle rychlosti provlhčování) po jisté době rozpadne. Jde většinou o několikavrstvý systém. Přímo na zdivo se nanáší cementový postřik. Pokud je součástí stěny například betonový překlad nebo jiné konstrukce, na nichž omítka nedrží, zakrývá se kovovým pletivem a cementový postřik přijde až na pletivo.


Speciálním typem tohoto pletiva je pletivo keramické, v. AquaSan Porosity injektáž zdiva vodním sklem. Dobrý den, cca před lety jsme použili na vlhké zdivo injektáž na bázi vodního skla. V současné době potřebujeme injektáž i sanační omítku obnovit.


Renovační omítka na vlhké zdivo FWR je speciální omítka s vysokým obsahem pórů s optimální geometrií kapilár pro renovaci provlhlých stěn.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Schéma pojistek škoda octavia 1

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba