Jaký beton do základové desky

Beton z betonáren do základů. Následně jsme šestimetrové roxory usadili rovnoměrně napříč půdorysu základu a ukotvili je do takové výšky, aby podle nich šlo stavovat beton do požadované výšky základové desky - tuhle fintu mi poradil řidič mixu při zalévání ztraceného bednění a perfektně se osvědčila. Jaký je technologický postup při stavbě základové desky ? A samozřejmě také – jak sestavit rozpočet pro stavbu základové desky ? To jsou některé z nejběžnějších otázek, které si každý zadavatel stavby pokládá a na něž by měl znát před započetím vlastní stavby ty správné odpovědi. Měl bych otázku jaký beton použít pro základov pásy?


Já mám základy hluboké 80cm a pak řady ztraceného bednění šíře 40cm. Po obvodu bednění jsme nalepili a přivrtali hmoždinkami extrudovaný polystyeren tloušťky 8cm, výška extrudovaného polystyerenu je do výšky základové desky , takže jsme polystyeren použili místo šalování deskami. Pasy a patky patří do kategorie tzv. Jedná se o monolitické betonové konstrukce, často kombinované s litím do výkopu a do ztraceného bednění. Důležitá je příprava výkopu, dobré výškové zaměření a provedení.


Přes pasy se zpravidla lije podkladní beton. Při betonáži základové desky je potřeba ukládat beton na velké horizontální ploše. Pokud použijeme tradiční konzistenci betonu S musíme počítat s vysokou p. Jaký typ polystyrenu použít k zateplování základů a jak se liší zateplování základu a soklu. Jak připravit stavbu před betonáží základové desky ? Díky vlastnostem betonu v čerstvém stavu je možná realizace takřka jakéhokoliv tvaru konstrukce.


Základy patří zdánlivě k nejjednodušším. Stačí beton nalít do výkopu, nebo nestačí? Tomu, jak se na betonáž připravit, jsou věnovány následující řádky. Pasy přenášejí tíhu základové desky , a tím pádem celého objektu, do plochy pod nimi. Pro navázání základového pasu s nadezdívkou se základový pas navrtá a vloží se do něj výztuž, která pokračuje do nadezdívky.


Kromě vertikálního vyztužení nadezdívky se provádí také její horizontální, tj. Před betonováním jsme ještě do prostoru desky natloukli roxory tak, aby jejich konec byl ve výšce, ve které má být beton. Musí být natlučeny vždy v jedné lajně, aby je při betonování bylo lehké objevit.


Značkovacím sprejem je nutné si udělat puntíky na dřevěné bednění v místech, kudy vedou linie roxorů – opět pro jednodušší orientaci. Realizace betonové základové desky RD – 2. Dodávku betonu, co do kvality a objemu přesně odpovídajícímu. Hodláte stavět svůj rodinný dům a nevíte nebo řešíte, jaký beton použít a jak ho.


Velký rukáv chrlí beton do základových pasů. V této fázi stavby to platí dvojnásob, protože po vylití základové desky byste měli nechat beton zrát dní. Kolik lidí je potřeba při vylévání základové desky Vylévání základové desky je fyzicky a především technicky náročná práce a proto se neobejdete minimálně bez dvou pomocníků. Pravdou je, že okraje a výšku desky tvořilo ztr. Samotná betonáž proběhla naprosto bez problémů a hlavně rychle.


Další položka armatura do základové desky. V případě použití KARI sítě, je nutné pod Kari síť, která je uložena distančně od štěrkového lůžka položit folii, která zabrání úniku „cementového.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi