Spaletove okna

Jsou vhodná do stylových stavení a nutností pro památkově chráněné zóny! Nyní nastává čas původní již vysloužilá okna vyměnit. Naše špaletová okna jsou vyráběna jako repliky původních špaletových oken nebo jako moderní špaletová okna s. Naše dřevěná okna vyrábíme z kvalitního dřeva (masiv smrk, borovice, dub, buk), které si sami dodáváme, osvědčeného kování a propracované technologie povrchové úpravy (vysokotlaké stříkání). Vyrobíme jakoukoliv velikost.


Dřevěná špaletová okna vyrábíme na nejmodernějších truhlářských strojích.

A nutno dodat, že zdobné profily a ozdoby již také. Moderní špaletová okna jsou lepší než plastová okna. Jedná se o lepení prvotřídních dřevěných lamel, kdy při tomto postupu si dřevo zachovává svůj charakteristický vzhled.


Proto mohou i špaletová okna dosahovat výborných tepelných a zvukově-izolačních vlastností. Vnitřní špaletové okno je subtilní, zkonstruované pro zasklení jednoduchým sklem. Obě okna jsou spojena dřevěnou špaletou z. POZRIEŤ FOTOGALÉRIU KASTLOVÝCH OKIEN Drevené okná kastlové (špaletové) Už viac ako sto rokov máme možnosť vidieť na starých domoch klasické kastlové (špaletové) okná, ktoré svojou eleganciou a prepracovanosťou nesú znaky ručnej práce starých stolárskych majstrov.


Naše kastlové okná sú klenotom historických budov a dodávajú im nádych histórie. Svislé plochy se nazývají ostění, dolní plocha parapet, horní díl tvoří rovné nadpraží či klenba.

Nebojte se ani zeptat se na možnosti využití moderního špaletového okna ve stylových novostavbách. S jejich vlastnostmi a funkcí budete určitě spokojeni stejně, jako v případě novodobých okenních. Taky se netopilo drahou elektřinou ani plynem a neexistovaly tak přísné požadavky na teplotní a hlukové podmínky. Dnešní výrobci plní přání zákazníků a požadavky památkářů výrobou replik s nesrovnatelně lepšími izolačními. Montáž izolačného dvojskla sa prevádza na vonkajšie krídlo pôvodného okna.


Po odstránení pôvodného zasklenia sa do rámu vloží izolačné dvojsklo, ktoré je zlepené v špeciálnom plastovom profile. Montáž je vhodná do všetkých typov pôvodných okien. Tento variant ponechá vnútorné. Nabizim velmi zachovale spaletove okno, 2kusy, bila barva, odborne demontovane, neznicene, zadny cervotoc, zasklene. Nechám zájemci stará špaletová okna.


Kastlové okno (germanismus) v posledních dvou stech letech nejobvyklejší konstrukce okna v podmínkách středoevropského klimatu. Správný a spisovný český název je dvojité okno, ten je však v praxi téměř neužívaný, proto také velmi málo známý. Námi vyráběná špaletová okna (kastlová okna ) vychází z původní originální konstrukce nicméně jejich výroba využívá technologie spojené s poznatky 21.


Symbióza historických zkušeností s nejnovějšími poznatky oboru nám umožňuje vyrábět špaletová okna a kastlová okna o parametrech srovnatelných s vlastnostmi eurooken. Prodám špaletové okno ks,rozměr venkovní š-130x v- 144cm. Specialista na pilové kotouče, listy, pásy, vrtáky a frézy. Prodej specializovaného nářadí a nástrojů na obrábění dřeva, plastů a kovů.


Okna jsou zdravá bez zasklení.

Môžete sa stretnúť taktiež snbsp;názvom kastlové alebo dvojdielne okná. Anbsp;sú takými predchodcami dnešných eurookien. Medzi vnútorným anbsp;vonkajším oknom bola totiž medzera, ktorú ľudia využívali (a niekde stále využívajú) napríklad na. AZ EKOTHERM jsou přizpůsobovány dle požadavků zákazníků a zejména památkářů.


V tomto směru spolupracujeme s Ústavem památkové péče Praha, Odbory památkové péče magistrátů a Odbory výstavby jednotlivých měst a městských částí. Kastlová okna se vyvinula z oken špaletových (na vnější křídla otevřená dovnitř neprší a jsou používány v modernějších stavbách s užšími zdmi, ale zase si do oken nedáte muškáty) a jsou nejčastěji používanou variantou v historické zástavbě většiny měst - známé činžáky z 19.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba

Schéma pojistek škoda octavia 1