Plastová nebo dřevěná okna

Jak plastová tak i dřevěná okna mají z pohledu svých uživatelů silné a slabší stránky. Při rozhodování byste se měli poradit s odborníky a především, nenechat se spoutat předsudky a mýty. Na co by vás měl vždy solidní výrobce upozornit, jsou výrobní limity, a to jak z hlediska velikosti, tvaru či členění oken. Zejména u plastových oken platí, že vyrobit lze. Jejich odvrácenou stranou jsou například teplotní dilatace v rohových (svařovaných) spojích nebo v samotné konstrukci.


Plastová nebo dřevěná okna

Dřevěná okna většinou vypadají lépe než plastová. Při rekonstrukci nebo stavbě vyvstává otázka: Jaká okna vybrat? Každý typ splňuje určité požadavky a má své limity. Plastová okna , nebo dřevěná okna ? Podívejte se s námi na.


Foto: Marie Leschingerová. Jednoznačná odpověď na to, která z nich jsou lepší, totiž neexistuje. Máme ale pár indicií, které by vám v rozhodování mohly pomoci. Pokud se zajímáte pouze o tepelně-izolační schopnost oken, všechna tři materiálová řešení oken nabízejí nejvyšší dosažitelnou úroveň. Případně můžete někdo doporučit přímo firmu, se kterou jste měli dobrou zkušenost?


Teplo uniká jak skly, která tvoří kolem procent plochy okna , tak kolem rámů, ať už z důvodu jejich špatného osazení nebo kvůli tomu, že netěsní. Nemusíte si tedy dělat starosti s vlhkostí ani údržbou. Vybírat můžete z mnoha. Dodáváme vysoce funkční a odolná plastová či dřevěná okna. Vyberte si z naší nabídky.


Výhodou je, že v podstatě nepotřebují údržbu a jsou odolná vůči vodě. Oba materiály lze navíc kombinovat. Dřevo je stále velice žádaným materiálem. Jednak pro svoji originalitu, ale také ekologičnost. Někdo dá přednost plastovým oknům, jiný zvolí raději klasická dřevěná okna.


Plastová nebo dřevěná okna

Okna z plastu jsou při výběru oken častým kompromisem. Lidé je volí díky jejich nižší ceně, údržbě i možnostem vzhledu, který je dnes už možné přizpůsobit podle stylu domu různými dekory. Jsou navíc křehčí a také.


Než je zvolen materiál, z něhož budou pořizovaná okna a dveře zhotoveny, je potřeba zvážit, k jakému účelu budou výrobky sloužit. Každý z materiálů má své výhody a nevýhody, je nutné. Největší rozdíl pocítíte v ceně , protože plastová okna jsou zhruba o levnější než dřevěná – dřevo tak volí nejčastěji ti, kteří rekonstruují historickou budovu a musí vyhovět památkářům. Méně elegantní než dřevěná okna , ale přesto jsou více populární u Zákazníků. Je to výsledek výborné ceny, snadnosti údržby a bezproblémové funkčnosti.


Plastová nebo dřevěná okna

M imo bežné čištění nevyžadují žádnou speciální údržbu. Naše zkušenosti jsou zde i pro Vás. Rádi byste vybavili svou domácnost nebo pracoviště okny, která plně využívají technologické možnosti 21.


Stále více lidí v poslední době sází na plastová okna a nahrazuje jimi staré dřevěné okenní rámy. Jaké výhody mají plastová ok. Cílem těchto stránek je maximálně usnadnit výběr nových oken každému, kdo aktuálně řeší otázku správné volby.


Ať už plánujete rekonstrukci nebo novostavbu, ať už chcete pořídit okna plastová nebo dřevěná , jste na správném místě. U nás najdete odpovědi na nejčastější otázky – jak vybrat dodavatele oken.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Schéma pojistek škoda octavia 1

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba