Modřínové dřevo vlastnosti

Jádrové dřevo kokořínského modřínu je bledě červenohnědé až cihlově červené, se zřetelnými letokruhy. Dřevo je rovnovláknité a má jemnou, rovnoměrnou struktůru. Využití modřínové dřeva má svoje specifické důvody:.


Modřín je v současné době ceněn nejen pro vysoké estetické vlastnosti , ale především pro zvýšenou trvanlivost oproti běžněji používanému smrku. Tvrdé klimatické podmínky v Sibiři, extrémní teploty vytvrzují strukturu sibiřského dřeva. Proto dřevo sibiřský modřín pevně jako stal. Vždy lídí používájí přirozené vlastnosti modřínu pro své vlastní účely. Tvrdost a odolnost proti vlhkosti materiálu úspěšně použita při stavbě světového dědictví.


Bělová vrstva je světle žlutohnědá, jádro okrové až červenohnědé. Na vzduchu a po napuštění tmavne. Texturu (kresba letokruhů) má hustší než smrk a vyniká krásou mnoha drobných, většinou dobře zarostlých součků.


Dobře se obrábí, nezalepuje tolik nástroje jako borovice a. Smrkové dřevo je určitě nejpoužívanější stavební a truhlářské dříví. Dřevo smrku je smetanově bílé až nahnědlé s velmi výraznými letokruhy. Na všech řezech snadno zaznamenáme odlišnosti letní a jarní. Modřínové hranoly jsou ve stavebnictví velmi oblíbené. Nejčastěji se používají jehličnany, a modřín mezi nimi vyniká.


Tento materiál je svým vzhledem působivý, je praktický a ekonomicky výhodný. Dřevo sibiřského modřínu má základních barev a velké množství barevných odstínů. Letokruhy vypadají na příčných řezech velmi dobře a na povrchu výrobků vytváří velmi hezkou kresbu dřeva, která ozdobí jakýkoliv interiér. Rozmanitost odstínů příjemně potěší i toho nejvybíravějšího zákazníka.


Takovou paletou barev se nemůže pochlubit ani buk, dub. Kvalitní dřevo sibiřského modřínu pochází z Ruska, Mongolska a Číny, sibiřské modříny jsou vysazovány také v Kanadě a na severu USA. Stromy dorůstají až 40metrové výšky. Pro dřevo je typický vysoký obsah pryskyřice, která ho chrání proti trouchnivění, plísním a škůdcům.


Firma DŘEVOPODNIK HAUSNER s. Každý kousek dřeva je unikátní. Pro dřevo je charakteristické, že se jeho vlastnosti v jednotlivých směrech liší a jeho vnitřní struktura ovlivňuje výsledné materiálové vlastnosti , s čímž je třeba počítat při posuzování jeho vlastností. Je třeba mít na paměti, že profilované modřínové dřevo s radiálním řezáním má nejlepší vlastnosti a vlastnosti. Pokud byly použity jiné způsoby řezání - poloridální nebo tangenciální, kvalita materiálu může být poněkud horší. Může se také vyskytnout odlupování vrchních letokruhů.


Tyto charakteristické vlastnosti nelze považovat za vadu. Kontakt se zemí není závadou, a proto se často používá jako materiál do konstrukcí stavebních základů. Nehledě na značné množství různých stavebních materiálů, zůstává dřevo stále velice žádané jako stavivo i jako surovina pro vybavení interiéru.


Přestože šindele na střechy jsou již přežitkem, modřínové dřevo je velmi vyhledávaným materiálem pro svůj. Trvanlivost modřínového dřeva při venkovním použití je několikanásobně delší než smrku či borovice, své vlastnosti neztrácí pouze mění barvu na šedou. Pryskyřice chrání modřínové dřevo nejen před povětrnostními vlivy, ale dokonce.


Díky tepelné úpravě si dřevo zachovává svoje dobré vlastnosti po dlouhou dobu a to bez ohledu na to, zda mu věnujete patřičnou péči nebo ne. I tady je ale nutné počítat s vyšší pořizovací cenou, což je vlastně kompenzace za ušetřený čas. Možná proto, že dřevo má obrovské výhody ve srovnání s ostatními podlahovinami.


Dřevěné podlahy se pak mezi sebou ještě liší podle druhu dřeva, jeho vlastností a tedy i cen. Abychom si mohli vybrat podlahu, která pro nás bude nejvhodnější, musíme se zamyslet nad svými potřebami, způsobem života a zařízením místnosti. V současné době si mnoho zákazníků.

Modřínové dřevo vlastnosti
Modřínové dřevo vlastnosti

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Castorama pl

Tekutá lepenka zkušenosti