Tepelná izolace nad krokvemi

Jak již název sám napovídá, nadkrokevní izolace je zateplení střešního pláště v rovině nad krokvemi. Logickým důsledkem tohoto způsobu zateplení je posunutí konstrukcí střešní krytiny , která nebude ležet přímo na krokvích, nýbrž na nadkrokevní tepelné izolaci. Systém zateplení nad krokvemi se v poslední době objevuje stále častěji. Je tomu jak v důsledku stále vyšších požadavků norem na zateplování šikmých střech, díky čemuž roste potřeba mít vyšší tloušťky izolace v konstrukci, tak i díky výhodnějšímu systému řešení celé konstrukce.


Dnes je cena systému zateplení nad krokvemi na stejné, ne-li na nižší. Podhled tvoří viditelné krokve ‐ palubkový obklad nebo sádrokartonové desky mezi krokvemi.

Konstrukce bez teplených mostů Tepelná izolace není kombinovaná s jinými stavebními prvky s rozdílnými tepelně izolačními vlastnostmi, např. Vliv krokví je eliminován bez vzniku. Při nadkrokevním zateplování máte dvě možnosti.


Buď je všechna tepelná izolace nad krokvemi , nebo je část zateplení i mezi a pod krokvemi , kdy střecha tolik nenabobtná tepelnou izolací. Všechno zateplení je nad krokvemi. Na vyrovnané krokve položíte záklop z palubek.


Na něj parozábranu, celou vrstvu zateplení. Na konstrukci krovu se klade bednění, které tvoří podkladovou vrstvu pod tepelnou izolaci.

Zateplení nad krokvemi přitom představuje způsob, jak dosáhnout energeticky úsporného standardu. Vhodnými materiály jsou. Zateplení šikmé střechy nad krokvemi , postup přesně dle výrobce tohoto systému s použitím trámků z kamenné vlny Isover TRAM MW. Základem tohoto druhu zateplení a jeho správnou funkčnost je použití správných komponentů, které určuje výrobce Isover, který je také výrobcem celého systému zateplení nad krokvemi s pomocí trámků z tvrdé kamenné vlny Isover TRAM MW.


Montáž nadkrokevního zateplení nad krokvemi z tuhých izolačních desek je. Minerální tepelná izolace řady Unifit, montážní a kotevní prvky pro. Zateplování mezi krokvemi je ovlivněno tepelnými ztrátami dřevěné konstrukce a vyžaduje větší tloušťku izolace než zateplování nad krokvemi (krokve mají 8x větší tepelnou vodivost než izolační desky Puren a tvoří cca plochy střechy). Pro střešní krokve o velikosti 120×1mm a osové vzdálenosti á 9mm je min.


Mezi krokve a pod krokve. Izolaci klademe ve dvou vrstvách. V tomto případě je parozábrana mezi izolační vrstvou pod krokvemi. Při zateplování nad krokvemi systémem TOPROCK je min. Ideální pro přiznaní dřevěné konstrukce krovu.


Umožňuje využít celý prostor podkroví bez nutnosti snižování podhledů v interié. Tento typ tepelně izolačního systému je vhodný pro zateplování podkroví rodinných domů během novostavby i rekonstrukce ve fázi již hotové střešní krytiny. Dobrá tepelná izolace střechy je klíčová pro snížení celkových tepelných ztrát domu. Obvykle se pro zateplení střechy používají desky z minerální vlny umístěné mezi krokvemi.


Stále více stavebníků ale dává přednost takzvané nadkrokevní izolaci.

Jaké jsou její výhody a nevýhody? Promyšlená izolace vodorovných konstrukcí podlah a stropů tvoří nedílnou součást našeho domu. Pokud toto zanedbáme již v projektu, velice těžko naši chybu napravíme.


Buďto je veškerá tepelná izolace umístěna nad krokvemi , nebo je část zateplení i mezi a pod krokvemi , aby střecha tepelnou izolací příliš „nenabobtnala,“ ovšem v tomto případě se praktické kouzlo nadkrokevní izolace dosti vytrácí. Skelná izolace v rolích Isover Unirol Plus je určena pro zateplení šikmých střech (aplikace mezi a pod krokvemi ), sádrokartonových podhledů či stropů nepochozích půd. Laťování a následující vrstvy nad ním, zejména krytina, musí být bezpečně kotveny k podkladu skrz vrstvu tepelné izolace. Lze použít přídavné krokve na speciálních ocelových profilech, a to v kombinaci s měkkou tepelnou izolací, například deskami z minerálních vláken. Druhá možnost je kotvení laťování skrz dostatečně tuhou tepelnou izolaci vhodnými kotvami.


Střešní plášť s minerální tepelnou izolací Unifit 0mezi krokvemi , nad krokvemi a pod nimi. Zateplení střechy je osvědčeným způsobem jak nejenom zabránit únikům tepla během zimního období, ale také způsob jak využít podkrovní prostor k bydlení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi