Podlahové topení nebo radiátory

Radiátory nebo podlahové vytápění? Na veletrzích často slýcháme otázku, zda zvolit vytápění radiátorové či podlahové , někteří klienti přicházejí dokonce s tím, že o podlahovce ani neuvažovali. Takže co je lepší, podlahové topení nebo radiátory ? Ačkoliv se může na první pohled zdát, že podlahové topení má řadu výhod oproti klasickým radiátorům, nelze obecně prohlásit jeden systém za lepší a druhý za horší. Myslíš podlahové jako vytápěnou celou podlahu nebo jen jakoby na jednom místě v podlaze?


Naši mají klasické radiátory a taky ty v podlaze na jednom místě. Nevidím v tom rozdíl, jedině snad si myslím, že pokud jsou záclony, tak se za ně radiátor schová a teplo moc do prostoru nejde, kdežto u toho na podlaze jde teplot do prostoru. Z hlediska úspory energií hovoří pro podlahové vytápění výrazně nižší teplota na přívodu, což se samozřejmě projeví na úspoře energie. U klasických topných těles je nutné vyhřát vodu až na 70°C na vstupu, zatímco podlahovému topení při zajištění stejného komfortu postačuje teplota pouhých 35°C.


Je lepší topení podlahové nebo radiátory ? Při nové výstavbě i při rekonstrukci té stávající určitě narazíte na problém rozvodů tepla. Nejen, že musíte rozhodnout, jaký zdroj k vytápění použijete, ale také otázku, kudy a čím teplo po domě a bytě rozvést. Zůstanete u klasického radiátorového topení. Můžete spojit například klasická topná tělesa s lokálním výhřevem jedné místnosti (tradiční kamna) nebo radiátory zkombinovat s konvektory, podlahové topení doplnit radiátory , třeba takzvaným žebříkem na kombinovaný či elektrický ohřev do koupelny a podobně. My se nyní zaměříme na radiátory a na teplo „od podlahy“.


Elektrické podlahové topení je lehce regulovatelné, každá místnost má samostatný termostat a nebo je řízena centrálně. Teplovodní topení lze také regulovat na rozdělovači, ale v praxi se s tím setkáváme velmi zřídka a teplota vody je řízena většinou ekvitermní regulací a nebo jedním termostatem. Samozřejmě jsou tam i faktory spíše osobního názoru např. V mrazech podlahové topení nemusí místnosti vytopit vůbec, protože maximální teplota podlahy °C neumožní prostor zahřát: tepelné úniky budou větší než teplo dodané. Využít radiátory pro vyhřátí celého domu není vždy ideální.


Pro lepší komfort se často doplňují o podlahové topení v koupelně či na chodbách. Při správném návrhu a správně nastavené regulaci, je podlahové vytápění opravdu velmi příjemným a nadčasovým řešením. Na co je však nutné myslet, je reakční doba podlahového topení , která je poněkud pomalejší.


Vytopit místnost bude nějakou dobu trvat, a stejně tak. PODLAHOVÉ , RADIÁTORY , NEBO ? Podívejte se s námi na výhody a nevýhody jednotlivých řešení. Díky novým technologiím je dnes možné pořídit teplovodní podlahové vytápění za cenu topení radiátory. Když si srovnám z vlastní zkušenosti: podlahové topení a radiátory , tak podlahové topení na plné čáře vede, radiátory těch mínusů mají daleko daleko víc, přesto je neočerňuju (jako to dělají lidi, kteří je mají, na podlahové topení ). Topná konstrukce je zabudována do podlahy v předepsané skladbě podlahy, což zajišťuje téměř ideální rozložení teplot v místnosti. Mohli by jste orientačně (z předchutích zkušeností) odhadnout cenu topení pro výše zvedenou podlahovou plochu a co cena za podlahové topení bude konkrétně zahrnovat?


Dříve se jako nejčastější rozvod tepla používaly radiátory. Podlahové vytápění nebo radiátory ? Dnes však doba pokročila, a kromě klasických radiátorových systémů tlačí do popředí podlahové vytápění. Proběhlo nespočet debat ohledně výhod a nevýhod podlahového topení oproti radiátorovému systému. Koncový uživatel, byl však často konfrontován s. Výběr podlahové topení nebo radiátory nemusí vždy skončit absolutním vítězstvím jednoho nebo druhého prostředku, zamyslete se, zda není vhodnější v některých místnostech od podlahového topení upustit, nahradit jej konvenčním způsobem vytápění a ušetřit tak část prostředků. Realizujeme kompletní montáže podlahového topení rodinných domů i hal.


Systémové řešení upřednostňujeme zn UPONOR. Používáme kombinaci pokládky nejodolnější trubky v PEXa ( patent. Prof. Engela ) do cenově výhodné systémové desky Styrotrade.


Možnost vylití desky anhydritem nebo betonovou. Systém podlahového topení je považován za poměrně úsporný, poskytuje pocit příjemného tepla. Balíček kompletního podlahového.


Všechna práva vyhrazena BSSHOP: e-shop napojený n. Zjednodušeně možno ale říct, že podlahové topení si můžete pořídit kdekoli, na podkladu, na který jej budete pokládat, nezáleží. A stejně tak je ryze na vaší volbě, jakou krytinu zvolíte na povrch. Nic speciálního, vystačíte si s běžným sortimentem ryze dle vlastního vkusu.

Podlahové topení nebo radiátory
Podlahové topení nebo radiátory

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba

Schéma pojistek škoda octavia 1