Revize komínů jak často

Kdy potřebujeme revize a jak často ? Kontroly a revize komínů dle nového vládního nařízení platného od 1. Tato informace je nepřesná a zavádějící, protože směšuje pojmy revize a kontrola a nabádá provozovatele zdrojů k objednání něčeho, co legislativa nevyžaduje. Povinnost revize komínů se týká domácností v rodinných a bytových domech a nařízení platí i pro chatové objekty a chalupy. Nejideálnější dobou pro kontrolu či čištění komína je po topné sezóně, tedy na jaře.

Na podzim je totiž po kominících velká poptávka, a tak někteří lidé, než aby na kominíka čekali několik týdnů, topí i přes problémy s komínem. Jak často revize komínů provádět? Samotné čištění komínu by pak mělo probíhat alespoň třikrát ročně , a to vždy profesionálním kominíkem. Kontrolu a čištění sezónních komínů , přesněji řečeno spalinových cest (= spotřebiče, kouřovody, komíny), by člověk měl nechat provést alespoň jednou do roka, ideálně mezi dvěma topnými sezónami.


Dále se revize provádí při. Jednou za tři roky by měla proběhnout také revize kotle - u ní je důležitá hlavně. Mezi podmínkami a důvody pro provádění revizí a kontrol komínů jsou podstatné rozdíly.


Protože si tyto rozdíly zákazníci často pletou, pokusíme se níže vše.

Jaké revize a jak často je povinné mít v pořádku. Mít vlastní byt či dům přináší nejen radosti, ale i staros. Potom se už provádí jen kontroly. Dle nařízení vlády je nutná kontrola nejméně jednou ročně. Kontrola komínů vyplývá z nařízení vlády: „O požárních podmínkách.


Topná sezóna pomalu končí což znamená, že je ideální čas na kontrolu ko. Jaký je tedy mezi nimi rozdíl a co vlastně znamenají? Kominík by měl komín zkontrolovat minimálně 1x za rok. Přitom vůbec nezáleží na tom, jak často komín používáte.


Každoroční kontrola komínu by tedy měla probíhat u komínu, který používáte každý den, stejně jako u toho, ve kterém zatopíte dvakrát za zimu. Každý provozovatel kotle na tuhá paliva má povinnost pravidelně po třech letech nechat provézt kontrolu kotle, tzv. Letos tedy budou opět revize ze zákona povinné.


Dům Kotlů pro Vás připravil dvanáct revizních techniků, kteří mají oprávnění. A co kominik jak často se vyžaduje revize komínu ? Když jsme dávali kondenzační plynový kotel tak nam ti montéři po revizi komínu řikali že. Topí se u nás plynem, takže komíny jsou vesměs čisté, ale přesto – je.


Topíte-li kotlem na plyn nebo tuhá paliva, jste povinni provádět jejich pravidelné kontroly.

A protože povinností občanů stále přibývá a někdy je těžké se v nich vyznat, přinášíme přehled povinných revizí, díky kterému se vyhnete mastným pokutám. Kč a má tříletou platnost. Doprava revizního technika v Lounech a přilehlého okolí (do 15km) je zdarma.


I když v horkých letních dnech nemáme na topení pomyšlení, ani se nenadějeme a topná sezóna bude opět v plném proudu. Plynové kotle používáme v domácnostech jak pro vytápění, tak pro ohřev vody. Používáme je proto během celého roku a musíme zajistit jejich bezproblémovou činnost.


Revize se týkají všech komínů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba

Schéma pojistek škoda octavia 1