Štukování návod

Jak na štukování stěn Připravte si podklad pro štukování Ideální je pořídit si hotovou namíchanou štukovou omítku, která se používá nejen pro zhotovení finálních úprav zdí, ale i pro opravy starých omítek nebo na povrchy jako je hladký beton a pórobeton. Na štukování je nejtěžší odhad správného tlaku při vyhlazování. Pokud tlačíte moc, budete ze zdi sundávat štuk, který jste tam horko těžko předtím nanesli. Nejjednodušší je nechat si to ukázat od někoho, kdo už má se štukováním zkušenost, nebo se. Když to ale budete dělat příliš malou silou, štuk se nerozmočí a proto ho ani pořádně nevyhladíte.


Jak připravit místnost na štukování ? Než začneme se samotnými pracemi, je důležité kompletně vyklidit příslušný pokoj. Vystěhujte proto veškerý nábytek, pokud je to jen trochu možné, ukliďte i koberec. V případě, že je přilepený, důkladně ho zakryjte, například malířkou folií a rozloženými krabicemi. V návodu najdete všechno, co na štukování stěn potřebujete a videonávod k tomu! S návodem Jak na štukování stěn vám to půjde snadno.


Směs na štukování namíchejte podle návodu ,. Vždy než se pustíte do samotného štukování , je nutné připravit místnost. Ideální by bylo, kdybyste z místnosti vyklidili všechen nábytek. Kde nic nepřekáží, tam se dobře pracuje. Myslete i na podlahy a koberce.


Pokud není možné dát vše pryč, alespoň celé vybavení pečlivě. Z kbelíku stačí po otevření vylít nadbytečnou vodu, jež pouze ochraňuje štuk před vyschnutím, promíchat a štuk už je připraven k použití. Stěna se důkladně napenetruje ručním válečkem. Přece jen se v těchto místech musí omítka vypořádat se silnějším gravitačním zatížením. Penetrační nátěr naneste v silnější vrstvě i na strop.


Během zasychání penetračního nátěru si připravte materiál. To vám později ušetří spoustu práce při úklidu a umývání. Odstraňte uvolněné části Odstaňte zednickou škrabkou. I přes to, že se štukování jeví jako složitý stavební proces, jde o velice jednoduchou záležitost, kterou dokáže zvládnout každý středně zručný kutil.


Doufám, že se tento návod stane přijatelnou předlohou pro zdárné provedení stavební činnosti s maximální spokojeností. Dnes se už nemusíte trápit s poměry písku a vápna či cementu – omítky a maltové směsi se již prodávají připravené. Návod : První štukování stěn a stropu. Malířské špachtle používáme k němu, navlhčené houbičky nebo filcová hladítka. Pokud máme nové filcové hladítko, namočíme je do vody a zkusíme několik tahů někde stranou, takzvaně vlákna obrousíme, aby se neuvolňovala při filcování a nezůstávala v barvě na stěně.


A navíc si nezaprášíte úplně všec. Stačí znát základní pravidla, nemít obě ruce levé, používat k tomu určené nářadí a koupit si tu správnou směs na štukování. Je to naprosto normální. Trpý tím téměř všechny panelové domy.


Příčinou je špatná přilnavost štuku na panel a na siporexové příčky. Snažte se starý štuk celý odstranit. Místa, která se více loupou, půjdo odstranit velice dobře.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Tržnice polsko kudowa otevírací doba