Seřízení přítlaku plastových oken

K tomuto typu seřízení budete potřebovat montážní klíč MACO, který obsahuje veškeré potřebné komponenty na seřízení okna. Seřízení se provádí na excentrickýc. Pro ošetření povrchů plastových oken a dveří z tvrzeného PVC doporučujeme prostředek Clean PVC,. Pokud má okno dobře těsnit, ale zároveň má jít snadno zavřít, je nutné správné nastavení přítlaku.


Toho docílíme pootočením excentrického čepu na svislé hraně okenního křídla.

Všimněte si, jak se jeho hrana přibližuje a oddaluje od vnější hrany okna. Kolik prostoru pootočený čep. Nemějte však obavy pustit se do seřízení oken sami – seřídíte si je velice jednoduše sami s imbusovými klíči. Pravidelný servis plastových oken a dveří je důležitý. Tak jako se staráte o všechny ostatní části vašeho domu – čas od času obnovíte výmalbu, utahujete vyviklaná dvířka skříněk, ošetřujete dřevěný nábytek a podlahu lešticími prostředky – stejně tak je potřeba průběžně pečovat o okna a dveře.


Nutnost seřízení je přirozená u plastových oken i dveří. Je nutné seřídit výškové i stranové nastavení plus seřízení přítlaku. Věřte, že po čase získáte cvik i cit, a seřízení plastových oken vám bude trvat okamžik.

Nezapomeňte na seřízení přítlaku a těsnosti. Přítlak zajišťuje v poloze zavřeného okna přitahování křídla k rámu, a tím zvyšuje funkci a účelplastového okna. Toto seřízení provádějte vždy až po seřízení oken. Základní seřízení plastových oken a jejich údržbu můžete provést i svépomocí.


Podzim je ideální čas na správné seřízení optimálního přítlaku křídla k. Přestože se seřízení okna může zdát podle návodu jednoduché a rádi byste si ho doma seřídili sami, je třeba míti na paměti, že na funkčnost. Kromě pravidelného promazání a seřízení oken , je důležité vždy před začátkem zimy a léta změnit přítlak oken , tzn. Od toho se odvíjí zabránění únikům tepla, orosení oken a jejich opotřebení. Horní závěs seřizujte v otevřené poloze.


Pokud se na seřízení plastových oken necítíte, není nic jednoduššího,. Seřizovací klíč na plastová i dřevěná okna speciální seřizovací klíč , kterým pohodlně nastavíte výšku křídla vhodný pro okna , které mají na dolním. Změnu přítlaku okna nastavíme buď ručně, pomocí inbusového klíče nebo klíče č. Návod k obsluze, údržbě a seřízení. Ochranu oken lze zvýšit venkovním zastíněním. Dá se instalovat i dodatečně.


Zvýší tepelnou izolaci oken , omezí kondenzaci par, okna ochrání proti sněhu a ledu. Vhodné jsou exteriérové žaluzie a rolety.

Získejte cenové nabídky zdarma. Poptejte šikovného řemeslníka na Nejřemeslnících. Nastavení kování plastových oken s viditelnými panty. Boční nastavení na horní nožnici kování.


Výškové a boční nastavení na dolním pantu kování. Přes netěsná okna může uniknout až tepla. Proto právě teď, před zimou, je dobré okna a balkónové dveře zkontrolovat a věnovat jim patřičnou péči.


Pokyny pro seřízení závěsových čepů: Závěrový čep E rozsah seřízení ve vestupních seřízení pří-tlaku v mm zákl. Naši zkušení technici vyřeší váš problém. Poradíte jak správně seříd.


Správné seřízení plastových oken a dveři: Autor: Peter Holinec Datu24.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi