Slaměné domy na klíč

ZDRAVÉ BYDLENÍ BEZ STAROSTÍ. Lokální přírodní materiály - dřevo, slámu a hlínu - umíme proměnit ve zdravé bydlení s nízkými provozními náklady, optimálním vnitřním prostředím a dlouhou ži. Workshop na Vaší stavbě! Terénní stanice pro výukové programy pro děti a na různé akce pro školy a školky.


Specializujeme se na nízkoenergetické a pasivní domy ze slaměných balíků. Provádíme úpravy starých staveb z nepálených hliněných cihel do vyššího standardu.

S jedním týmem od architektonické studie, přes stavební povolení až po předání hotového domu na klíč. Kromě rodinných domů stavíme i administrativní a obchodní budovy, školy – sociální. Slaměné domy mají vlastnosti. Neobvyklý kulatý slaměný dům s tyrkysovými okny prý každou chvíli láká zvědavé kolemjdoucí, kteří prosí o prohlídku.


Zadejte si zdarma poptávku na dům na klíč na AAApoptavka. Tyto stránky si dávají za cíl propagovat a rozvíjet bydlení v moderních jurtách. Chceme, aby se bydlení v jurtách stalo zcela běžnou alternativou, které bude konkurenceschopné díky svému nadčasovému a efektivnímu provedení, důrazem na ekologii ve všech ohledech, možností přesunu.


Nabízíme pomoc a poradenství na vaší stavbě.

Na teoretických nebo praktických kurzech učíme jak si svépomocí postavit dům s dlouhou životností, vyvarovat se možným probémům a hlavně kvalitou převyšující dnešní výstavbu, přitom o mnoho levněji. Pomoci prý přišla i rodina. Přírodní stavitel Viktor Karlík nám vždy ukázal, jak se co dělá, a my to pak sami udělali,“ vysvětluje Andrea, jak svépomocí vznikly slaměné stěny, hliněné omítky uvnitř i vápenné zvenčí.


Na tesařinu jsme měli firmu, také na střechu a vodoinstalace, na kamna kamnáře. Umíme zpracovat projektovou dokumentaci, dodat pouze slaměné panely a být průvodcem při svépomocné výstavbě, nebo realizovat hrubou stavbu či provést stavbu na klíč. Vždy záleží na více okolnostech, představě stavebníka a aktuálním stavu pracovních kapacit. Z panelů, které jsme vyrobili, stojí v současnosti staveb. U lidí, kteří staví slaměné domy svépomocí, se člověk často setkává s velkou vstřícností v předávání zkušeností a odhodláním navzájem si při stavbě pomáhat.


Mají většinou odvahu vybočit ze stereotypu, zapomenout na předsudky a nebát se jít do něčeho nového. Pokud vám tento přístup není cizí, zkuste o stavbě ze slámy alespoň zauvažovat. Tesař Sláma a přátelé - dřevostavby, střechy a slaměné domy. Zajištění kompletního návrhu konstrukce, stavba konstrukce a provedení slaměných stěn. Stavba svépomocí nebo na klíč ? Rozhovor s Danem Grmelou by Přírodní bydlení.


Zateplení domu slaměnými balíky by Přírodní bydlení. Všechny níže uvedené projekty a ceny domů jsou pouze orientační na inspiraci: Při stavbě svépomocí je možné se dostat až na krásnou cenu ZDARMA :-), ale reálně se standartním Evropským komfortem se dostanete na cenu kolem 6-11tis. Ne všichni jsou ale takovému řešení nakloněni, protože nepředstavuje dlouhodobé řešení jako běžné postupy.

Domy ze slámy jsou odolné, vydrží i po staletí. Díky perfektním vlastnostem slámy, která je perfektní izolační materiál, se začaly tyto stavby přetvářet na trvalá obydlí. S principy dle Feng Shui, s dřevěnou nosnou konstrukcí, s hliněnými omítkami, sálavými akumulačními kamny, solárními kolektory anebo fotovoltaikou. Domy s dřevěnou nosnou konstrukcí vyplněnou slaměnými balíky mohou být stavěny i na výšku několika podlaží.


Pak je třeba krokve nahradit příhradovými nosníky na výšku balíku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi