Zateplení soklu postup

Jaký typ polystyrenu použít k zateplování základů a jak se liší zateplování základu a soklu. Zateplení soklu svépomocí postup. Každý dělník má svůj vlastní postup , který mu při práci vyhovuje. Nelze stanovit pouze jeden konkrétní návod na všechny možné typy případů. Do hry vstupuje příliš mnoho parametrů a až na jejich základě se můžeme bavit o vhodném postupu zateplení.


Ve videu se podíváme na výběr materiálu pro zateplení. Zjistíme, do jaké hloubky. Zajímalo nás, kdy je vhodné etapu zateplování soklu řešit i jak postupovat. Shodně jako u zateplení stěny je nezbytné i pro oblast soklu vždy použít technologický postup konkrétního zateplovacího systému.


TIPY NA ČLÁNKY: Tepelná izolace sok. V tomto případě se o chybu v zateplení soklu v pravém smyslu nejedná, jelikož zde sokl zateplen často vůbec není. Bohužel některým realizačním firmám je často, jak má vypadat zateplení , a pokud v rámci bytového družstva (BD) či společenství vlastníků jednotek (SVJ) není někdo znalý fyziky a procesů unikání tepla, tak se opravdu může stát i to, co je vidět. U nezateplené stěny z důvodu nutnosti zateplení soklu (dle normy min. 8cm) přesah nedocílíme i když se stěnou půjdeme směrem ven o maximální možný přesah (7-9cm).


Kto nezateplil, nešetrí energiou alebo sa aspoň nepridal na stranu prezliekačov fasá ktoré by mali šetriť domácim financie za energie. Ak sa podujmete zatepľovať, budete si najprv musieť vybrať z produktov, ktoré sa núkajú na stavebnom trhu. Doporučujeme tedy přenechat provedení specializovaným firmám. Jelikož jsme ale na webu pro stavebníky svépomocí, ukážeme si jak na to, aby byl výsledek co nejlepší. Jako izolant budeme používat minerální vlnu, která je v naprosté většině případů pro dům vhodnější, konkrétně pak fasádní minerální.


Postup zateplení soklu. Nejdříve je třeba ze soklu odstranit původní omítku a zdivo očistit nejlépe tlakovou vodou. Díky tomu se i navlhčí, což je při aplikaci izolace mokrou cestou žádoucí. Sokl je následně obložen extrudovaným poly.


Správne prevedené detaily vplývajú na funkčnosť aj estetiku zatepleného domu. Pozrite si tipy aj detaily ako si poradiť so soklovou časťou domu. Nejčastější chyba, se kterou se lze v praxi setkat, je nevhodný typ použitého materiálu na zateplení soklu.


Dnes již většina firem ví, že minerální. Při zateplení soklu je postup podobný jako při izolaci jiných míst v domě. Nejdříve musí být místo perfektně očištěno a připraveno k aplikaci. Na zateplení soklu se doporučuje použít tepelné izolace o minimální tloušťce cca 100–1mm. Pokud uvážíte, že cena tepelné izolace v rámci rozpočtu celého zateplení dělá v průměru jen 25– (cena zateplení není jen cena tepelné izolace, ale i omítky, práce, lešení, transportu hmot atd.), nemá smysl zbytečně šetřit – navíc pokud se „úspora.


Kvalitní realizace zateplení soklu přitom nemusí být vůbec drahá ani složitá, jen je potřeba vybrat správnou tepelnou izolaci a dodržet technologický postup montáže. Sokl může být ohrožován z mnoha stran. Při renovaci fasády domu a jejím zateplení je nejprve nutné odstranit ze soklu domu původní omítku a odhalené zdivo očistit tlakovou vodou, čímž se i navlhčí pro další mokré stavební postupy.


Vycházejme z předpokladu, že nejsou potřebné sanační práce a nemusíme brát ohled na vysoký podíl vlhkosti ve zdivu. Sokl domu je obložen extrudovaným polystyrenem (XPS) do. No ja neviem, ci je tehuta izolacia dostatocne husta, aby dobre zaizolovala hlavne tie skary, kde je podkladovy profil napojeny na Ytong.


Na fotke mam tie spoje pretrete DuoContactom, pod nim je exterierova okenna paska, ale tie.

Zateplení soklu postup
Zateplení soklu postup

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba

Schéma pojistek škoda octavia 1