Zatepleni zakladu

Mezi nejvíce vyskytující se tepelné mosty (místo, kde prostupuje nadměrné množství tepla z vnitra budovy ven) patří již od nepaměti přechod mezi horní stavbou (stěny) a spodní stavbou (základy). Zajímalo nás, kdy je vhodné etapu zateplování soklu řešit i jak postupovat. Tvůj komentář k článku Zrušit odpověď na komentář. Jak na izolaci a drenáž suterénu, vám názorně ukážeme v instruktážním videu za použití sortimentu ze Stavebnin DEK. Venkovský dům, stavba domu svépomocí, dům na klíč.


V tomto článku rozebíráme ze všech možných úhlů problematickou část stavby, kde konstrukce přiléhají přímo k terénu- soklovou část domu. Zateplení soklu a základů. Ahoj všíchni, prosím o radu, jak postupovat při zateplování základových pasů.


Nejčastější chyba, se kterou se lze v praxi setkat, je nevhodný typ použitého materiálu na zateplení soklu. Dnes již většina firem ví, že minerální izolace (MW) ani klasický polystyren (EPS) vhodný na sokl z důvodu jejich vyšších nasákavostí není, a správně dávají přednost extrudovanému (XPS) či perimetrickému typu polystyrenu (EPS-P). Spousta chalup nemá základy izolované proti vodě a působení vlhkosti se tak může stát noční můrou. Alespoň některá opatření však můžete podniknout, aniž byste museli bourat či podřezávat. Provádíme izolace zakladu ,izolace základů, hydroizolace domu Praha, Hydroizolace Praha.


Asi jako spousty stavebniku jsem tento zpusob zatepleni zakladu neprovedl a ted se to snazim nejakym zpusobem nahradit. Kvalitní izolace začíná zateplením základů , což sníží spotřebu energie na polovinu, v pasivním standardu na minimum. Porovnám li zateplení základů s investicí do zateplení stěn nebo. V pátek chlapi dovezli extrudovaný polystyren (XPS) na izolaci základů. XPS je taková nóbl verze polystyrenu, která je proti plebejskému bílému polystyrenu (EPS) mnohem méně nasákavá, lépe odolává zemině, plísním, hmyzu a myším, no a konečně je mnohem pevnější v tlaku.


S ubývající venkovní teplotou začínáme pomalu zateplovat domeček. Základy oblékáme do 8cm extruďáku. Než začneme domek zateplovat, bylo nutné udělat h. Sokl obvodové stěny je místo, kde na sebe navazuje zateplení nadzemní stěny a zateplení suterénu, případně návaznost na základ. Nakonec si pečlivě zkontrolujte, zda máte vývody na vše, co potřebujete.


Později se dozvíte, na co jsme zapomněli my. Vývody kanalizace, které vedou nad základovou desku, zkraťte tak, aby vrchní hrana tohoto vývodu končila ve stejné výšce, jako bude vrch betonu základové desky. Spodní stavbu tvoří konstrukce základů, podlaha nad terénem, stěny suterénu, je-li dům podsklepený, a všechny konstrukční opatření související s ochranou spodní stavby. Možná i vy nemáte u svého domu či chalupy základy dostatečně izolované proti vodě a působení vlhkosti.


Zkuste zvolit alespoň taková opatření, při kterých nemusíte bourat nebo podřezávat. U novostavby je u základů kvalitní hydroizolace standardem a ochrání stavbu proti zemní vlhkosti, tlakové vodě i proti radonu. Provedení hydroizolace základů a dalších. Musí několik desítek let plnit funkci základu a pevného podkladu pro váš dům, ale také kvalita provedení základové desky do jisté míry určí náročnost výstavby tzn.


Zhotovení drenáže základů v patě zdiva činžovního domu s napojením do kanalizace. Vsetky diery, nepravidelne miesta atd vypenene lepiacou penou. Po zatepleni sokla isla na vrch sietka s cementovym lepidlom, na to pride este obklad. Izolace a drenáž kolem domu.


V případě vyššího množství vody, například u objektů na svahovitém terénu, můžeme použít speciální tepelnou izolaci z extrudovaného polystyrenu s drážkami překrytými geotextilií, sloužící k přefiltrování vody a jejímu následnému odvedení do drenáže, k čemuž jsou určené pomocné drážky na povrchu desky. Obkopávat základy baráku pouze do hloubky 120Cm se mi jeví, jako naprosto zbytečná práce. Další omyly a mýty Běžné je také nesprávné označení betonů.

Zatepleni zakladu
Zatepleni zakladu

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Trhy jelení hora

Schéma pojistek škoda octavia 1

Schema elektroinstalace škoda octavia 1 9 tdi