Ze starého nové oblečení

Ze starého nové oblečení

A jak to máte s recyklováním oblečení vy? Přečtěte si také článek, ve kterém najdete všechny ucelené informace o tom, jak ušít tričko. Oblečení se velmi rychle onosí a rozpadne. Jenomže tento způsob oblékání není ani ekonomický, ani ekologický.


Ze starého nové oblečení

Málokdo si může dovolit kupovat si co čtvrt roku nové kousky do šatníku a také tak vzniká neuvěřitelné množství odpadu a spotřebovávají se zdroje. V tomto kurzu vás Petra Prokůpková naučí ze starých nepotřebných věcí vytvořit něco nového,např. Proměňte staré oblečení v nové : nápadů, jak oživit oblíbené kousky z šatníku. Jenomže co dělat , když vás žádný v nabídce neoslovil? Vyrobte si ze starého oblečení nové.


Ustřihněte rukáv ze starého svetru nebo mikiny a nůžkami udělejte otvory pro přední tlapky. Ze starého nové : tipů, jak ušetřit peníze a recyklovat to, co už doma máte Nové někdy neznamená lepší, ale zato určitě dražší. Bezhlavému utrácení za nábytek a další doplňky se ale můžete vyhnout, když se naučíte chytře recyklovat to, co už doma dávno máte. Ze starého nové : Kintsugi DIY Na rozbité věci většinou pohlížíme negativně – rozbité věci jsou poškozené, nedokonalé, nenávratně pokažené. Spravujeme-li oblečení , zpravidla se snažíme odstranit všechny vady a poškození, aby se co možná nejvíce podobalo původnímu stavu.


Nebojte se dát předmětům určeným k likvidaci druhou šanci. Nechte se inspirovat, nadchněte se pro recy věci a vtiskněte svému domovu nevšední atmosféru. RECY věci - tvoříme ze starého nové 10.


Předkládáme Vám pár nápadů a inspirací, jak rychle a snadno vdechnout starým a nepotřebným věcem nový život. Prozkoumejte nástěnku „ ze stareho-nove “ uživatele radkabednarovana Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Úpravy oděvů, Baby outfits a Krajkové kraťasy.


Ze starého nové oblečení

Pak se bez milosti vyhodí a nakoupí zas nové. Nebo v lepším případě recyklují. V tomto článku vám dáme nejoblíbenějšímyšlenky vlastního zpracování starého oblečení a jeho následné přeměny na zcela novou. Zajímavé trendy v sezóně, módní řešení a jednoduše jedinečné materiály vám pomohou udělat si na jaře nebo v létě víc nasýtených ročních období. Ze starého nové Rubrika: Inspirace Slovo „recyklace“, tedy navracení materiálů nebo předmětů zpět do života, se v poslední době skloňuje ve všech pádech.


Ze starého - nové šetříme Ahoj v pátek jsem se dívala na pořad Sama doma na ČTa tam ukazovali jak udělat ze starých triček tašky na nákup což jsem ocenila jako dobrá rada jak ušetřit za nákup igelitek. Jak ze starého oblečení udělat oblečení nové. Jelikož se opět střídají roční období, je tu čas na třízení oblečení. Před zimou třídíme oblečení pravidelně, vyhazujeme staré a nepoužitelné, některé oblečení darujeme známým, jiné se snažíme prodat na internetu. Na rozdíl od recyklace, kdy se materiály přetváří a formují v nové , klade upcycling důraz na zachování původních materiálů.


Nemusí se týkat pouze oblečení - přeměnit lze např. Nechte na slunci dvě hodiny zaschnout a před nošením tričko ještě vyperte. Jednoduchý tip na oživení některého z vašeho oblečení.


Aneb jak si vyrobit ze starého trička nové. Recyklace, uzavřený životní cyklus výrobku, cirkulární ekonomika a další obdobné pojmy slýcháme poslední dobou velmi často. Lze předpokládat, že tato témata budou v tomto století zásadní. Jak zvyšovat kvalitu životního prostředí a lidského života pomocí zvyšování efektivity produkce? Dneska přináším pár příběhů ze (svého) života.


Jak jsem si poradila s jednotlivými výzvami starého šatstva. Upcycling – dodejte svému starému oblečení nový vzhled! Taky se vám ve skříních kupí staré věci a oblečení ? Je vám líto ho vyhodit i přesto, že už ho dávno nenosíte?


Potom by vás mohlo zajímat pár tvořivých návodů a nápadů, jak udělat ze starého nové. Proč neustále kupujeme a utrácíme peníze za nové věci, když lze přetvořit staré džíny, trička či věci z půdy? Návrhářka Ľubica Skalská hledá obnošené oblečení. Architektka Kateřina Nováková sbírá plastové lahve. Radka Hrdličková miluje staré boty.


Všechny dámy spojuje jedna vášeň – zdánlivě nepotřebným věcem dávají novou šanci na život. Z nich se pak vyrábí nové oblečení , ale také izolace, plasty nebo třeba výplně hraček. Ano, je to chytrý marketingový tah – ovšem s užitečným přesahem.


Vlk se nažere, koza zůstane celá, vy se zbavíte přebytků a případně můžete investovat do kousků, které unosíte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Schéma pojistek škoda octavia 1

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba