Zateplení podlahy půdy

Při zateplování půdy nejen u staršího rodinného domu lze z polystyrenových dílců a minerální vaty snadno sestavit svépomocí „rošt“, který po zaklopením OSB d. Pokud tento prostor využíváme k bydlení, máme izolaci ve střešní rovině a není nutné podlahu půdy izolovat. Pokud ale půdu nevyužíváme, nebo nám slouží pouze. Návod na zateplení podlahy na půdě V prvním díle našeho seriálu o zateplování svépomocí jsme si ukázali, jak zateplit půdu, aniž by bylo potřeba, aby zůstala pochozí.


Dnes si ukážeme složitější variantu a podíváme se na zateplení stropu obytné místností, kdy není možné snížit podhled pomocí sádrokartonové konstrukce, ale můžeme zateplit strop z půdy. Vytvoření pochozí podlahy a zachování půdy jako prostoru na odkládání.

I po tom, co bude stropní konstrukce izolována se může půda nadále používat - nehrozí znehodnocení izolace. Na zateplení podlahy půdy můžeme použít všechny zmiňované materiály. Jestliže neplánujete půdní prostor používat, ani na půdě chodit, stačí položit volně izolační desky a je vyřešeno. Pokud byste po půdě chtěli chodit, stačí překrýt izolant dřevěným roštem.


Tento způsob zateplení půdy je asi nejjednodušší. V případě, že půdu nehodláte používat pro skladování či není nutné na půdu chodit z důvodu revizí komínu či nastavení antény, jedná se o ideální varianta zateplení. Realizace zateplení půdy je prvním krokem, pokud jste se rozhodli, že začnete využívat půdu jako obytný prostor. Díky kvalitním izolačním materiálům od firmy HONTER vytvoříte nejen tepelnou, ale také zvukovou izolační vrstvu.


Pokud máte starší rodinný dům a dřevěný strop, tak stačí na půdě odstranit prkna a dostat se k stropním trá.

Dobrý den, vlastním starý cihlový I. Uvažuji o zateplení podlahy půdy. NP je dřevěný, trámový, omítnutý na rákos, s cihlovým záklopem (půdovky) v celkové tloušťce 4mm. Jaké navrhujete řešení pro pochozí podlahu půdy ? Pokud se podkrovní prostor pod šikmou střechou nebude využívat na bydlení a střecha zůstane bez tepelné izolace, je vhodné zvážit způsob zateplení podlahy půdy nebo stropu pod nevytápěnou půdou. Existuje několik způsobů zateplení s ohledem na to, zda bude půda v budoucnu využívána. Provádíme zateplení podlahy půdy.


Při zateplení foukanou vatou se dostaneme i do míst, kam bychom se jinak nedostali a to bez zbytečného prachu a nepořádku. Každý přemýšlí jak zateplit svůj dům, tak aby náklady na vytápění byli co nejnižší a přitom byl dům vhodný pro zdravé bydlení. Díky zateplení podlahy od firmy HONTER ušetříte na nákladech za energie, zvláště pokud bydlíte nad sklepními prostory nebo se Vaše kancelář nachází v suterénu. Zateplení půdy minerální vatou.


Hodnocení klientů pan Dvořák, Chrast. Reakce zákazníka: „S prací firmy D. M jsem byl velmi spokojen. Pro zateplení podlahy nebo stropu půd lze použít minerální vata, polystyren nebo v současnosti velmi oblíbená foukaná izolace. Každý druh je specifický a liší se také svou cenou.


Zmínit však musíme to, že co je vhodné pro jeden typ domu, to nemusí vyhovovat domu jinému. Vždy je tedy na místě využít konzultace s odborníky nebo nechat zateplení přímo na nich. Pokud nemáme zájem o vytápění celého půdního prostoru, je kvalitní zateplení podlahy půdy nezbytností, které musí nahradit tepelnou izolaci podkroví.

Tepelná izolace podlahy půdy Radov Předmětem izolace bylo zateplení podlahy půdy v Radově s požadavkem na pochůznost a užívání podlahové plochy. Prostor podkroví zůstane nevytápěný. Pro posouzení vhodného zateplení posledního stropu, resp. Vašeho domu by bylo nutné znát podrobný popis skladby stropu včetně zaměření. Předpokládám dle Vašeho popisu a stáří domu, že se jedná o klasický trámový strop.


To je vhodné, nebude-li podlaha půdy příliš zatěžována a výhodou zde je souvislý průběh izolace bez přerušení roštem. V obou případech je možno následně tepelnou izolaci z podlahy zvednout a použít na zateplení mezi krokve, kdyby někdy. A to mezi trámy, vazníkové nebo krokvové dřevěné trámy.


Technicky výhodnější je ponechat půdu nevytápěnou a provést zateplení podlahy půdy. Tedy zateplit nejvyšší strop domu. Nepožadujeme- li podlahu půdy plně pochozí, je možné ji zateplit libovolnou měkkou tepelnou izolací − minerální vlnou, dřevovláknitými deskami, lnem, konopím, foukanou drcenou celulózou, ale i slaměnými balíky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Schéma pojistek škoda octavia 1

Trhy jelení hora

Tržnice polsko kudowa otevírací doba